bg en

Мирослав Нанков

Мирослав Нанков
За съжаление посмъртно.. Мирослав Нанков беше един от най-големите пътешественици в България, който показа на много туристи и авантюристи много от най-красивите места по света, винаги вдъхновяваше хората да пътуват, да опознават нови места, но и да ги запазват такива, каквито са.
 
Но между пътешествията, той се бореше за тежка кауза – опазване на горите в Троянския Балкан – неговото родно и най-любимо място. Обикаляйки, той снимаше и заснемаше незаконната сеч в района и я представяше сред многобройните си приятели и почитатели – така допринесе за разпространението на проблема със сечта сред хора на всякаква възраст, професия и социален живот – разшири много кръга извън природозащитниците и активните млади хора.
 
Миро започна открита борба с дървената мафия и не се страхуваше да изказва мнението си, както винаги и както го помним – шумно, с темперамент и много енергия. За съжаление не успя да продължи тази битка, заради нелепата си смърт в Зелениковския манастир – едно от местата, които се опитваше да опази от незаконната сеч. Но си остава вдъхновяващ пример за всички.

Повече информация и снимки
Заплакала е гората