bg en

Миграцията при птиците - природен феномен все още с много неизвестни

Миграция
05.12.2016
Миграцията при птиците винаги е вълнувала хората, а трупащите се все повече нови данни за нея допълнително разпалват въображението и жаждата за знания - полет, равняващ се на две пълни обиколки на Земята по Екватора в рамките на година, прелитане над хималайски осемхилядници, прекосяване на Тихия океан "на един дъх" в рамките на седмица без почивка...
 
Кои птици мигрират? Какви разстояния преодоляват? Как и кога се извършва миграцията? Къде се наблюдават най-многочислените "миграционни потоци"? Какви са основните методи за изучаване на миграцията при птиците?
 
На тези и други въпроси ще се постараем да отговорим - с примери от България и света – на 07.12 (сряда), от 18:30 ч., в зала 163, в Биологическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
 
Темата:  "Миграцията при птиците - природен феномен все още с много неизвестни"
 
Лектор: доц. д-р Борис Николов - Ръководител на Българска орнитологическа централа към Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН
 
Ето и линк към Facebook събитието:  https://www.facebook.com/events/1384418454902569/
 
Курсът се подпомага чрез Проект „За Балкана и хората” финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.