bg en

Къща за гости "Орхидея", с. Яворница, общ. Петрич

Комплекс "Нери"
Къщата се намира в китното с. Яворница, в полите на прекрасната планина Беласица. Тя е с новообзаведени стаи, снабдени със санитарен възел на етажа. Към стаите на горния етаж има голяма веранда с обширни изгледи към планините Беласица и Огражден. Закрита механа и лятна градина с беседка и шарена сянка под лозниците.

Собственичката й Рукие Изирова е една от първите, които поемат по пътя на организирането на устойчив и отговорен туризъм в подкрепа на опазването на природата още при създаването на природен парк „Беласица“. Тя активно си партнира и подкрепя дейностите на парка. Рукие посреща редовно любители на чистата храна и красивата природа като организира дегустация на традиционни гозби от Подгорските села, съчетана с фолклорна програма от читалище Яворница. Собствениците могат да организират излети за пешеходци в Беласица, Огражден и други местности и забележителности в района.

Къщата за гости редовно приютява и показва тайните на Беласица на любители на планински веломаршрути, ентусиастите от велопохода „Зимна Беласица“ и др.
 
За повече информация:
http://www.mtb-bg.com/article_extras/accommodation/accommodation002_Yavornica.html