bg en

Конкурс за дизайн на тениска на тема: „ПОСЛАНИЦИ НА ЕЗЕРАТА“

Бургаските езера
14.07.2015
Основно училище „Христо Ботев“ - Бургас, Българска фондация Биоразнообразие и Българско дружество за защита на птиците обявяват конкурс за дизайн на тениска на тема: „ПОСЛАНИЦИ НА ЕЗЕРАТА“

Ние,  учениците от ОУ „Христо Ботев“ , кв. Долно Езерово, Бургас  обичаме езерото Вая, край което живеем,  както и останалите Бургаски езера. Смятаме ги за прекрасни места, съществуващи в рамките на големия град, в които се срещат уникални обитатели.

Обръщаме се към всички малки и големи ученици, ценители на красотата и природата от всички възрасти с креативно мислене и нестандартни идеи: Помогнете ни да създадем яки тениски със страхотен дизайн! Очакваме вашите идеи и предложения да носят ясни природозащни послания за опасностите и заплахите за езерата от човешката дейност.  Визията да бъде разбираема и запомняща се и всеки, който носи тази тениска да изглежда и се чувства като истински посланик на езерата и техните обитатели. Тениските ще бъдат раздадени  на победителите в предстоящо през октомври ученическо състезание „Птиците в Бургаските езера и техните проблеми”.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА:
1. Едноцветни визии или максимум дизайн с два цвята.
2. Да присъства надписа „Посланици на езерата“.
3. Посочете своето име, възраст, населено място и телефон или e-mail за връзка.
4. Няма ограничения за броя на предложенията от един участник.
5. Файловете трябва да са във jpg формат /нарисувай своето предложение и го изпрати като снимка/. Избраните предложения ще трябва да бъдат преобразувани и във файл в криви за печат (.eps, .crd, .pdf).

НАГРАДА: Ваучер от книжарници за материали за художници  „Армстронг“ на стойност 100 лв.

СРОК: Изпратете вашата идея за дизайн на тениска на електронния адрес на ОУ „Христо Ботев“ d_ezerovo@abv.bg  до 31 август 2015.

ЖУРИ: Представители на ОУ „Хр. Ботев“, БФБ и БДЗП. Очакваме да ги затрудните с многобройни и интересни предложения.
 
Проект „Посланици на езерата“ се изпълнява от ОУ „Христо Ботев“ Бургас в партньорство с БДЗП И БФБ. Финансиран е от програма „Мтел еко грант – природа за бъдеще“.