bg en

Карнавалът на биоразнообразието в Бургас

Карнавалът на биоразнообразието в Бургас
24.05.2010
В празника взеха участие деца от 7 детски градини и две основни училища, като най-активни бяха децата от детските градини „Брезичка”, „Моряче”, „Калина Малина”, „Райна Княгиня” и ОУ „Найден Геров”. Специалната награда бинокъл за наблюдение на животните сред природата журито присъди на 5-годишната Мила от ЦДГ „Моряче” с ефектен костюм на странджанска зеленика. Пъстър и забавен беше празничният ден за малчуганите, които не се изплашиха от променливото време. По подиума дефилираха семейство мечки, горски сънливец, жаба, глиган, щъркел, маймунка, зайци с моркови, вълци, които ги гонеха, не липсваха и морски мотиви – октопод, морско конче, рибки, цял отбор раци, както и лале, горска ягодка, много пеперуди, цветя и др. Наградата за авторско стихотворение журито присъди на Сара от ОУ „Св.Княз Борис І”. Оттук може да го изтеглите и да му се насладите.

Организаторите от Българска Фондация Биоразнообразие, Община Бургас и РИОСВ Бургас бяха подготвили награди за всички участници – енциклопедии, книжки за природата, детското еко-списание „Моги”, плакати и стикери с животни, а за почерпката се бяха погрижили от „Победа” АД.

Най-важното, което децата запомниха бе, че от всеки един от нас зависи дали ще имаме още дълги години чиста природа с много растителни и животински видове, че всеки може и трябва да направи нещо, за да опазим и съхраним биоразнообразието.