bg en

Карнавал в София

21.05.2010
Регламент:
Карнавалът е предвиден за деца и ученици. Участниците в карнавала трябва да бъдат маскирани и/или облечени като растения или животни.

Участници, маскирани като растения или животни от други страни, континенти или епохи (слонове, тигри, динозаври и др.) ще бъдат допуснати до дефилиране, но няма да могат да участват в конкурса за наградите.

Целта е децата, учениците и техните родители, които ще участват в подготовката на карнавалните костюми и в самия празник, да научат повече за българската природа и интересните видове, които се срещат тук.

Допускат се за участие и групи от деца и ученици, които представят общ тематичен костюм – примерно стадо от един вид диви животни (елени, сърни, и др.), семейство от един вид (мечки), ято птици, и т.н.

Награди:
Ще бъдат присъдени 3 големи награди (бинокъл, енциклопедия, туристическа раница):
• за най-ефектен костюм на диво растение, срещащо се в България.
• за най-ефектен костюм на животно, срещащо се в България.
• най-ефектно и артистично дефилиране (имитиране на животно/растение и др.)
Като част от празника по случай Деня на биоразнообразието ще бъде организирана и викторина с публиката - въпроси и отговори, свързани с богатството на видовете, които живеят в България.

Събитието е част от кампанията за отбелязване на Международния ден на биоразнообразието, организирана в шест избрани столици на държави в Европейския съюз – Мадрид, Амстердам, София, Варшава и Рим като част от Европейската кампания „Биоразнообразието. Всички ние сме част от него”. Целта е хората да научат повече какви могат да бъдат последиците за ежедневието ни от загубата на биоразнообразие и как самите те могат да се включат в опазването му.

Организатор на събитието в България е ПР агенция „Янев и Янев” в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България, Българска фондация „Биоразнообразие”, еко списание за деца „МОГИ - Зелената маймуна” и Регионален и екологичен център за централна и източна Европа - клон България.

За контакти и въпроси:
Йорданка Динева
Българска фондация Биоразнообразие
0896 79 89 02 0896 79 89 02
contact(at)forthenature.org

Ще се радваме, ако ни информирате предварително, че вашият клас, еко клуб, група, училище или детска градина ще се включи в карнавала. Така ше можем да организираме по-добре времето, необходимо за дефилето, обсъждане на журито и награждаване, тъй като карнавала е част от цялата програма за деня!