bg en

Кампания „Ако имаше крила, къде би отлетял?“, организирана от Крисия Аяла, доброволец на БДЗП

Крисия Аяла
Кампанията "Ако имаше крила, къде би отлетял?" включваше изработена от Крисия Аяла, доброволка на БДЗП „миграционна кутия“, съдържаща инструкции за направа на оригами, хвърчило, бумеранг и орнитоптер – всичките с форми на птици. Крисия провежда и редица творчески работилници с ученици от София, Маджарово, с. Поточница и с. Странджево.

Крисия Аяла е родена в Пуерто Рико, като в момента учи и живее в Ню Йорк. Има огромен интерес към графичния дизайн, природата и наблюдението на птиците. През изминалото лято пристигна в България като доброволка към Българското дружество за защита на птиците с желанието да представи пред детската публика своя проект: „Ако имаше крила, къде би отлетял?“

Кампанията е съпроводена и от презентация на тема "Миграцията при птиците и хората", изнесена пред студенти от СОУ “СВ. Климент Охридски”. Крисия Аяла представя и своята ръчно направена книга с рисунки на природата на страната си, както и на различни видове птици. Чрез своя новаторски подход, Крисия целеше да постави акцент на една тема, която засяга редица проблеми както при птиците, така и при хората – темата за миграцията.