bg en

Как климатичните промени влияят върху горите - последна лекция за учебната година от курса "Опазване на биоразнообразието"

Съсипана гора
24.06.2019
Не пропускайте последната ни лекция за тази учебна година от курса „Опазване на биоразнообразието“, финансиран по проект „Бъдещи природозащитници“ по програма Еразъм + на Европейския съюз. Тя ще се проведе на 27 юни, от 19 часа в Клуб на пътешественика, а темата е за последиците от климатичните промени, които все повече усещаме навсякъде около нас.

Всички знаем, че горите са един от най-важните инструменти за намаляване на ефектите от климатичните промени, но знаете ли, че междувременно изменението на климата влияе и на тях? Александър Дунчев, старши експерт "Защитени територии и стари гори" към Югозападното държавно предприятие, ще ни разкаже за това какви са прогнозите за промените в биоклиматичните условия в България до 2100 г. и как те засягат горите и техните обитатели.

Той ще представи още какви са екологичните изисквания на различните дървесни видове, какви промени настъпват в горите и кои видове в бъдеще се очаква да бъдат най-приспособени към климатичните промени в югозападна България. Заповядайте да научим имаме ли време за реакция и какви мерки се предприемат в горските стопанства, за да отговорят адекватно на климатичните предизвикателства.

Тема: Как климатичните промени влияят върху горите

Лектор: Александър Дунчев, старши експерт "Защитени територии и стари гори" към Югозападното държавно предприятие"

Вход свободен!

Курсът се провежда в партньорство с Клуб на пътешественика и неговата рубрика “Еко бюлетин”