bg en

Изложбата „симБиотично“ продължава своето пътуване в Рила

Симбиотично
18.07.2016
Изложбата „симБиотично” на Българска фондация Биоразнообразие, която е посветена на Атанасовско езеро, продължава своето дълго и вълнуващо пътуване из България. Домакин този път е Дирекцията на Национален парк „Рила“, а мястото, където ще бъде инсталирана - Посетителският център на ДНП Рила „Паничище“. Изложбата ще гостува там от 15 юли до 31 октомври 2016 и може да бъде разгледана всеки ден от 9.00 до 17.30 ч.
 
Интерактивната изложба носи необичайното име „симБиотично“ и разказва за връзките и взаимоотношенията между обитателите и средата, както и за възможния баланс между природата и човека. За посетителите на центъра в Паничище ще бъде интересно да направят сравнение със Седемте Рилски езера към които са се отправили или от които се завръщат и да се запознаят с характеристиките на едно съвсем различно по тип, състав и използване езеро, каквото е свръхсолената крайбрежна лагуна – Атанасовско езеро.
 
Артистичният проект, който се радва на огромен интерес в градовете, през които премина за една година - Бургас, Русе, Пловдив, Варна, София, Велико Търново, Враца, Банско, Благоевград, е разгледан от над 19 000 души.
 
Пътуващата изложба за Атанасовско езеро „симБиотично“ - една приказка за езеро, птици и сол е създадена в рамките на проект „Солта на живота“ на Българска фондация Биоразнообразие, който е финансиран от Програма LIFE+ на Европейската комисия и се изпълнява в партньорство с БДЗП и „Черноморски солници“ АД.