bg en

Изложба на Елена Шопова "Сенки под лупа"

сенки
„Сенки под лупа“ е интерактивна изложба с осем светлинни инсталации и глас зад кадър. Тя представя моменти и срещи от пътешествията на нейния автор – сценографът Елена Шопова. Инсталациите се фокусират върху редки животни и проблемни зони,  разказват за заплахи за природата и видовете, задават въпроси за връзката ни с природата и мястото ни в нея, за промяната в любимите ни места и за света, който ще оставим на децата си.
Ето откъс от въпросите, посочени от автора на изложбата: Знаем ли, че животното, което сме видели случайно е с по-малка популация в световен мащаб, отколкото броя на приятелите ни във фейсбук? Колко често виждаме изчезващия свят? Какво ни казват непознатите далечни места които разказват за преди и сега? Колко различен е светът, за който мечтаем? Щастливи ли са най-доволните крокодили?“. Изложбата е представена в Ателие Пластелин в периода 19-23 април 2021 и е силен израз на възможностите, които изкуството ни дава, за да комуникираме опазването на околната среда и нашата роля в него. Тя е въздействаща, възможна за представяне и на други места и изключително актуална, и в същото време – лична и свързваща.

За повече информацияhttps://www.facebook.com/events/858642598026682/?ref=newsfeed - за изложбата; 
https://uspelite.bg/stsenografat-pateshestvenik-elena-shopova-chesto-otivam-na-repetitsiya-s-yutiya-i-bormashina-v-chant...-1 - за автора на изложбата