bg en

Изложба, игри и забави за малки и големи с БФБ на Фестивала на кестена в Беласица

festival bbf
26.09.2013

Отново ще сме заедно и на втория Фестивал на кестена! Той ще се проведе на 28 септември (събота) от 17 часа в петричкото село Коларово, на площада пред читалище „Яне Сандански”. Основната тема са кестените, но освен за тях гостите на фестивала ще могат да научат още много интересни неща за традиционните ястия, носии и истории на Подгорието, както и за тайните на Беласица. Песни, танци и шеги от местните читалища от Коларово, Беласица, Самуилово, Яворница, Ключ, Скрът и Габрене, забавления, конкурси и игри за деца и възрастни са само част от програмата, която са подготвили нашите приятели, организаторите от Дирекцията на Природен парк Беласица към Изпълнителна агенция по горите.
А ние ви очакваме в шатрата на Българска Фондация Биоразнообразие, където ще ви посрещнем с усмивка и ще ви разкажем за кестените, птиците, растенията и пеперудите на Беласица. Ще изработваме заедно картонени маски "Обитателите на ПП Беласица" и 3-D модели "Птиците на Беласица". Ще се насладите и на изложбата ни "Беласица - най-новият природен парк в България". Ще ви разходим и из дебрите на историческите забележителности на Беласица с нашия туристически маршрут „Пътувай в историята” (сборен пункт 17,30, шатрата на БФБ).

А за тези, които ще са в селото още от сутринта, предлагаме още един маршрут: "Птиците на Беласица" (начало 10.00 часа, центъра на с.Коларово, пред кмеството)Не пропускайте да се забавлявате с нас!

Повече информация за събитието и програмата ще намерите тук: https://www.facebook.com/events/235627459919622/