bg en

Информационна среща за еко-туризма в с. Габрене

24.06.2007
Освен възможностите за подпомагане на местните хора в усилията им да предлагат къщи за гости и разнообразни туристически атракции, на срещата бяха раздадени информационни диплянки с талон за обратна връзка, който ще послужи за свързване с хората, желаещи да работят съвместно с БФБ за развитието на селски и еко-туризъм. Жителите на Габрене са много активни и инициативни хора и посрещат с голям ентусиазъм идеята за развитие на селския туризъм. Самите те преди седмица са направили филм, който представя красотите на планината Беласица в габренската й част. Очакваме тук да са първите къщи за посрещане на туристи в района на Беласица.

Следващите срещи ще бъдат проведени на 27 юни (сряда) от 20:30 часа в Читалището на село Коларово, на 28 юни (четвъртък) от 21:00 часа в заведението на Лазар Генов в село Камена и на 29 юни 2007 г. (петък) от 21:00 в Кметството на село Самуилово. Вие също може да се включите в срещите и да отразите интереса и въпросите на местните хора.

Нарочно избираме късен час за срещите, така че хората да са приключили със своята работа и в непринудена обстановка да им представим възможностите за общ „зелен бизнес”.

Основните ни партньори по проекта са Пирински Туристически Форум, туристическо дружество “Калабак” и Община Петрич. Проектът се финансира от Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество.