bg en

Годишни награди за биоразнообразието 2012

награди 2010
04.10.2013
Приятели, каним ви на нашия празник "Годишни награди за опазване на биоразнообразието" 2012, който ще се проведе на 12 октомври в Борисовата градина (при "Слончето") от 16 часа.

Очаква ви много забавление с Уикеда, Мерудия, цирк "Кумбо", изящната въздушна акробатка Бенита Примо и още много изненади. Водещ: Ива Дойчинова

Годишните награди за биоразнообразието е традиционна кампания, която провеждаме, за да дадем гласност на добрите практики, свързани с опазването на природата. Ние не раздаваме „отрицателни”, а само „положителни” награди. Ще си припомним отново колко много обичаме природата и защо трябва да я защитим от всякакви посегателства!

След една изключително драматична и активна година, в която ни се наложи многократно да спасяваме горите, планините и Черноморието, в година, в която отменяхме и променяхме закони, гасихме пожари, протестирахме, залесявахме, правехме почиствания, организирахме зелени фестивали и походи, е време да наградим онези, които имат най-голяма заслуга за опазването и популяризирането на биоразнообразието у нас.

Номинираните в нашите категории: (Най-успешна кампания, акция или дейност, свързана с опазване на биоразнообразието; Най-добър журналистически материал, свързан със опазване на българската дива природа; Доброволец за природата; Политик с най-голямо внимание към българската природа; Награда за подкрепящи биоразнообразието бизнеси; Награда за дарение/дарител в областта на биоразнообразието; Институция/организация с принос в опазването на биоразнообразието и Награда за цялостен принос за опазване на българската природа) са свързани с периода 22 май 2012 – 22 май 2013 (една година на биоразнообразието) и бяха предложени от самите вас.

Победителите ще бъдат определени от жури в състав: Калин Терзийски, Катя Лещанска, Красимира Величкова и Мартичка Божилова и ще получат своите награди на 12-ти на специална церемония. Годишните награди се организират под патронажа на посланика на Конфедерация Швейцария в България - Нейно превъзходителство г-жа Регина Ешер.

Годишните награди се организират в рамките на проект „Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони”, който се финансира от Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Проектът има за цел да покаже как местното развитие и опазването на природата могат да съжителстват безконфликтно и да допринасят за повишаване на доходите и качеството на живот в селските райони на България.

Време е за награди, за усмивки и признание! Очакваме ви!