bg en

Фотоизложбата „Невероятната Беласица“ гостува в София

Беласица
07.10.2015
В периода 12 октомври – 30 ноември 2015 г. фотоизложба „Невероятната Беласица“ ще бъде представена в Национален природонаучен музей, София. Откриването ще се състои във фоайето на Музея (бул. „Цар Освободител“ № 1) на 12 октомври 2015 г. от 17.00 часа. Там ще ви очаква екипът на Българска фондация Биоразнообразие с интересни истории от планината, викторина с награди и пивко вино от района на Беласица.
 
Изложбата представя красиви снимки от Беласица планина, правени в три различни държави – България, Гърция и Македония. Посетителите ще имат възможност да се насладят на спиращи дъха гледки от билото на планината, от езерата Керкини и Дойран, както и фотографии на най-впечатляващите беласишки водопади.
 
Елате, за да научите какво прави природата на тази малко позната планина уникална и колко богата е историята на района. Очакваме ви, за да се потопим заедно в магията на Беласица!
 
Работното време на изложбената зала е всеки делничен ден от 10.00 до 17.00 часа.
 
Изложбата се организира от Българска фондация „Биоразнообразие” в рамките на проект „Беласица отвъд граници”. Проектът се изпълнява в партньорство с Дирекция Природен парк „Беласица”, Национален парк „Езеро Керкини” - Гърция, Екологичното сдружение „Планетум” - Македония и фондация Евронатур – Германия и съфинансиран от Немската федерална фондация за околна среда (DBU).