bg en

Фотоизложбата "Биоразнообразието. Всички ние сме част от него." гостува в Бургас

Снимка Асен Игнатов, "Щафета"
16.08.2010
На 17 август 2010 г. (вторник) от 18:00 ч. до Фонтаните пред подлеза на Операта в Бургас ще бъде открита фотографската изложба "Биоразнообразието. Всички ние сме част от него." Изложбата, която от края на юли до края на октомври 2010 година ще гостува в 14 български града, съдържа най-добрите снимки, участвали в едноименния фотографския конкурс на Представителството на Европейската комисия (ЕК) в България във връзка с Европейската година на биологичното разнообразие -2010.

Организатори на събитието в Бургас са Представителството на ЕК в България, Община Бургас и Българска Фондация Биоразнообразие.

Г-жа Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на ЕК, ще открие изложбата. Сред гостите ще бъдат г-жа Атанаска Николова, заместник кмет „Евроинтеграция и екология” на Община Бургас, и г-жа Румяна Иванова, изпълнителен директор на БФБ. На събитието ще имат свои представители всички институции и организации в Бургас, работещи за опазване на българската природа и биоразнообразието.

Откриването на изложбата ще бъде съпроводено с информационна и развлекателна програма за гражданите и гостите на Бургас. Игра с публиката и много награди, музикален поздрав от фолклорна група „Жарава”, изпълняваща автентичен странджански фолклор и Арт-работилница за деца са само част от изненадите, които организаторите са подготвили.

Малките художници от Детското ателие по приложни изкуства към Читалище „Просвета” – Бургас ще изготвят от природни материали специално еко-пано за биоразнообразието с фигури на животни и растения, ще изрисуват миди, камъчета и др. Гостите на събитието (малки и големи) ще могат сами да щамповат малка торбичка или кърпа от плат с елементи от кампанията за биоразнообразието и да ги отнесат със себе си.

Всички деца и гости, присъстващи на откриването, ще имат възможност да оставят своите мисли, послания и опасения за биоразнообразието на огромен транспарант „Биоразнообразието. И аз съм част от него.”.

Изложбата ще гостува до Фонтаните на подлеза на Операта от 17 до 23 август 2010 г.