bg en

Фотоизложба „Невероятната Беласица“ вече е в гр. Русе

Изложба
03.08.2016
На 2 август 2016 г. от 17.30 часа се състоя откриването на Фотоизложба „Невероятната Беласица“ в Екомузей с Aквариум, гр. Русе.
 
На събитието присъстваха представители на Туристическо дружество „Приста“, Дирекция на природен парк  „Русенски Лом“, граждани и планинари. Посетителите имаха възможността да се насладят на красотата и природното богатство на Беласица както и да се запознаят с работата на Българска фондация Биоразнообразие, свързана с опазването на биоразнообразието и развитието на устойчив екотуризъм в района.
 
Представянето бе последвано от дискусия, в която, бяха обсъдени много и различни възможности за дейности сред природата, които Беласица и района предлагат. Гостите на Екомузея научиха повече за туристическите маршрути и атракции в Беласица, за основните събития провеждани в планината, работата на различни организации, свързана с развитие на екотуризма и възможностите за посещения и настаняване.
 
Беше предложена и възможността за представяне на Беласица като екотуристическа дестинация на ежегодното туристическото изложение „Уикенд туризъм“ – гр. Русе.
 
Фотоизложба „Невероятната Беласица“ ще гостува на Екомузей с Aквариум, гр. Русе до 18 септември 2016 г.  всички жители и гости на града са добре дошли.