bg en

Филмът DamNation с премиера в Бургас

постер
10.03.2015
Филмът „DamNation“ ще се излъчи само веднъж в Бургас на 11 март 2015 г. в Културен център „Морско казино“, зала „Георги Баев“ от 18.00 часа.
 
На фона на тежките наводнения, които сполетяха Бургаския регион в последните 6 месеца, считаме, че е важно да информираме хората и да им дадем повече познания за все по-нарастващата нужда да поддържаме естественото състояние на реките и влажните зони, които ни заобикалят.
 
„DamNation“ е носител на 11 награди от 9 специализирани фестивала за планинарство, околна среда и зелени инициативи. Компанията за спортни облекла Patagoniа, известна с устойчивия си бизнес и зелени каузи, е продуцент на лентата.
 
Филмът се разпространява в България благодарение на усилията на представителя на "Патагония" за България - магазини "Стената", съвместно с Горичка – платформа за устойчиви практики и световната природозащитна организация WWF, чиято актуална кампания за опазване на реките цели съхраняване и възстановяване на естествените реки в България: http://www.wwf.bg/reki.
 
В Бургас филмът ще дойде със съдействието на проект „Солта на живота“, LIFE+ на БФБ, който работи за опазване и възстановяване на Атанасовско езеро и на WWF България.

След прожекцията организираме дискусия с интересни лектори – Любомир Костадинов от WWF, който ще разкаже за последствията от изграждане на мини ВЕЦ-ове по нашите реки, Янко Янков от клуб по спортен риболов „Гларус“ – Бургас и Спас Узунов от БФБ, който ще разкаже за последното наводнение на Атанасовско езеро. Очакваме към обсъжданите въпроси да се присъединят и гражданите, които ще посетят безплатната прожекция в зала „Георги Баев“, осигурена със съдействието на Община Бургас.