“БАГРИ” е малка устойчива семейна ферма, намираща се на територията на Натура 2000, в близост до Природен Парк “Персина”, където отглеждат овце пасищно с професионализъм и с много любов. Идеята започва след откриването на ресторант “Багри” в София, който предлага само местни фермерски продукти и сезонна храна, където собствениците се срещат с много съмишленици на идеята за чиста храна. Стартират с малка бутикова ферма, отговаряща на съвременните стандарти за натурално отглеждане на животните, а по-късно се изгражда и мини мандра за ръчни занаятчийски продукти. Принципите във фермата са свързани с добрата хигиена, редовната паша и доброто оборудване в мандрата. В момента се отглеждат над 550 броя овце, от породата Лакон. Във ферма "Багри" вярват, че всеки занаятчийски производител трябва да се стреми към перфекционизъм, като за тях това е "завръщането към традиционния български вкус."
За повече информация:
Фейсбук страница: https://www.facebook.com/fermabagri
Сайт: https://bagri.bg/