bg en

Европейските велосипедни маршрути и кои от тях минават през България

Eвровело маршрут
25.03.2014
Пътят на Желязната завеса, Поклонническият маршрут, Пътят на столиците, Рейнският маршрут, Маршрутът „Атлантически океан-Черно море”… Това е само част от мрежата велосипедни коридори, които могат да ви отведат на многодневно, -месечно и дори –годишно пътешествие.
Всеки маршрут е посветен на определена тематика и обединява в себе си вело- и туристическа инфраструктура, отговарящи на редица критерии, природни и културни забележителности, както и ужасно много усилия от страна на НПО организации, граждани и политици. За ЕвроВело мрежата, за маршрутите, които минават през България (макар все още незабележимо) и за опита на група български колоездачи с един от тях, ще ви разкаже Мартина Колева, Координатор Екотуризъм към Българска Фондация Биоразнообразие.
На 26. 03 (сряда) от 18:30 ч., зала 163 в Биологически факултет на Софийски Университет “Св. Климент Охридски”
Тема: ”Европейските велосипедни маршрути и кои от тях минават през България.”
Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/749892391712081/?context=create&source=49

Курсът се осъществява чрез Проект „Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони” финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.