bg en

Елате на Фестивал на кестена 2015. Докоснете се до природата и духа на Беласица!

Фестивал на кестена
06.10.2015
Заповядайте на пъстроцветния и живописен „Фестивал на кестена” в село Коларово, община Петрич на 10 октомври 2015 г.  Събитието ще започне в 14.30 с представяне на местните традиции и вкусната беласишка кухня. Освен печени кестени ще можете да опитате и още много от типичните за района ястия, приготвени с много обич и майсторлък от жителите на подгорските села.
 
Посетете щанда на Българска фондация Биоразнообразие и ще научите интересни факти за чудните кестенови гори и за дивите обитателите на Беласица – една от най-малко познатите планини в България. За децата сме подготвили специални изненади. Те ще се впуснат в приключение по следите на някои от най-потайните животни в Природен парк „Беласица“ и сами ще могат да направят модели и маски на някои от тях.
 
За любителите на пешеходния туризъм сме подготвили преход по туристически маршрут „Животът на кестена“. Преходът ще започне в 15.30 часа, пред шатрата на Българска Фондация Биоразнообразие. Участниците, с помощта на водач, ще посетят чудните гори на планината и ще научат интересни факти както за уникалната природа на Беласица, така и за културата и историята на района.
 
Очакват ви и още изненади. Разбира се, ще има и награди!
 
Фестивала на кестена се организира от Дирекцията на Природен парк „Беласица” с подкрепата на Българска фондация Биоразнообразие.