bg en

Дни на неформалното образование в София

щандът
07.11.2018
БФБ се включи в Дните на неформалното образование, които се проведоха в в музея „Земята и хората“ от 4 до 6 ноември 2018 г.

Дните включваха научна конференция, посветена на неформалното образование и практико-демонстрационна част, която цели да даде възможност на всички, които имат интерес да научат повече за различните сфери, теми и начини, по които се случва неформалното образование в реалния живот на децата и хората в България.

Така наш екип представи Детската природна академия „Узана“ пред заинтересовани от цялата страна на 5 ноември сутринта в музея „Земята и хората“, а на 6 ноември имахме свой щанд, заедно с колегите от Асоциация на парковете в България, за да представим най-новия ни проект "Future Environmentalists", насочен към професионално развитие на студенти, каквато именно беше аудиторията в последния от Дните на неформалното образование.

Участваха малки, големи и още по-големи деца и възрастни, които като нас вярват, че ученето през целия живот е възможността ни да останем свързани с духа на безкрайно динамичното и предизвикателно време, в което живеем.

Всеки от трите дни имаше специално послание:

4/11/2018 Семеен ден "Да учим и се забавляваме заедно малки и големи" - за децата, учениците и техните родители и близки.

5/11/2018 Педагогически ден "И това го знаем, и така го можем" - за учители, обучители, треньори, ментори, коучинг специалисти, които искат да разширят опита си за работа с подходи, методи и модели на неформално учене и образование за всички възрасти.

6/11/2018 Младежки ден "Младите, кариерата и ученето през целия живот" - за учещите и неучещи, работещи и неработещи млади хора

Събитието бе част от програмата на международната конференция Неформалното образование пред предизвикателствата на 21-ви век, посветена на 130-та годишнина на Софийски Университет "Свети Климент Охридски" и 10-та годишнина на специалност Неформално образование/ ЦИИНО.