bg en

Дни на екологията в Бургас

пресконференция дни на екологията 2011
17.09.2011
От 19 до 30 септември в Бургас отново ще са Дни на екологията. И тази година БФБ ще подкрепи инициативата на Общината, Бургас да е един по-зелен, чист и уютен за живеене град. Програмата на Дните е наситена с еко-събития – в тях ще се включат неправителствени организации, представители на бизнеса, много училища и детски градини. Темите са също разнообразни – енергийна ефективност, „зелен” транспорт – със „зелен 3D” автобус, електромобили и велосипеди из града, изложби на детски фотографии и рисунки и др.

БФБ ще се включи в програмата с Дискусия „С велосипед в града и сред природата”, която ще се проведе на 28 септември 2011 г., от 17:00 ч в зала „Георги Баев” на Културен център „Морско казино”. Гост ще бъде нашият норвежки колега и партньор Бьорн Арне Нес, който ще сподели за норвежкия зелен начин на живот. Мартина Колева от БФБ ще представи възможностите за велотуризъм сред природата на България – планини, защитени територии и др. Ще представи и новият трансграничен вело-маршрут „По пътя на Зеления пояс” (някогашната Желязна завеса) – една международна инициатива, в която БФБ участва.

Вело-дискусията ще е финалното събитие от тазгодишната регионална кампания „Зелен бъди в Бургас”, организирана от БФБ в партньорство с Общината и в рамките на проект, реализиран с финансовата подкрепа на Фондация „Чарлз Стюарт Мот" чрез фондация "ЕкоОбщност".

  Можете да изтеглите Програмата на дните тук.
Програма на Дните на екологията в Бургас 2011 49 KB () Свали