bg en

Демонстрация „Да спасим нашите морета“ и връчване на петиция по време на Международната среща на министрите на околната среда в Европа

делфин
09.04.2018
Българска фондация Биоразнообразие и поддръжници се присъединяват към кампанията на международните организации Seas At Risk, WeMove.EU и Our Fish, като заедно ще връчат петиция на Министъра на околна среда на Швеция, Пер Енкуист (Per Ängquist) - представител на Съвета на Европейския съюз на министрите на околната среда.

Демонстрацията ще включва костюми на морски животни и банер призоваващ за спешни действия за защита на моретата и забрана на прекомерния улов на риба.

Кога: Акцията ще се проведе вторник, 10ти април 2018г. от 11-14 часа. Връчването на петицията ще стане от 11:15-11:30ч. на Пилоните на Националния дворец на културата, близо до централния вход, и спирка НДК на трамвай No7
 
Защо:
Законодателството на Европейския съюз, Морската директива и Общата политика по рибарство поставят ясен срок до 2020 да се прекрати прекомерния улов на риба и да се защитят моретата, но въпреки това страните-членки игнорират тези закони. Петицията (https://act.wemove.eu/campaigns/Zapazete-nashite-moreta) започна през октомври 2017 за да позволи на европейската общественост да демонстрира подкрепата си и да призовe към действия министрите на околната среда и на рибарството в Европейския съюз.