bg en

Чудните водопади на Беласица – еднодневен туристически преход до красивите Камешнишки водопади

Беласица
15.09.2016
дата: 16.10.2016 г.
място: с. Самуилово, община Петрич
 
За всички, които ще са в подножието на Беласица в деня след Фестивала на Кестена 2016 г. предлагаме красива и приятна разходка по река Камешнишка с посещение на някои от най-впечатляващите водопади в планината. Водач ще бъде най-добрият познавач на тази част на Беласица Вальо Атанасов – Янкиш, сладкодумен разказвач и собственик на къща за гости „Янкиш“, с. Самуилово.
 
Участниците в прехода ще посетят най-големия водопад в българската част на планината, ще насладят на цяла каскада водопади, закътани в стръмната долина на реката и ще научат кой от всички се нарича „Срамежливият“.
 
По време на прехода ще научите нови и любопитни факти за красивата природа и богата история на Беласица. Събитието ще завърши с вкусен обяд на открито под столетните чинарови дървета в местност Бялата чешма над с. Самуилово
 
Цена – 10 лв. на човек
 
Цената включва планински водач и обяд на открито. Заплащането става в брой на място.
 
Програма
 
9.00 часа – начало на прехода. Стартовата точка е къща за гости „Янкиш“, с. Самуилово, ул. „Антон Попов“ №1.
 
14.00 часа – обяд в м. Бялата чешма, над с. Самуилово. Традиционна скара и още вкусотии сред неповторимата атмосфера на вековната чинарова гора.
 
15.30 часа - край на събитието
 
Допълнителна информация

Общата продължителност на прехода е 5 – 5.30 часа.
 
Необходима екипировка – всеки участник трябва да носи удобни обувки за ходене в пресечена местност, яке за дъжд (или дъждобран), съд за вода.
 
За предвидения обяд има възможност за осигуряване на вегетарианско меню. Всеки, който желае такова трябва да отбележи това в електронното си писмо за регистрация.
 
Записване и въпроси
Изпращайте вашите заявки и въпроси на Владимир Милушев (e-mail: vladimir.milushev@biodiversity.bg, тел. 0898 700 961).
 
Регистрация се извършва само след изпратена заявка в писмен вид на посочения e-mail. Всяка заявка трябва да съдържа три имена, ЕГН и актуален тел. номер за обратна връзка.
 
Преходът ще се състои при минимум 10 записани участника.  Всички записали се ще бъдат уведомени за потвърждаване на прехода по e-mail
 
Краен срок за записване - 10.10.2016

Походът е част от събитията на Фестивал на кестена, който се организира от Дирекцията на Природен парк „Беласица” с подкрепата на Българска фондация Биоразнообразие.

Повече за фестивала на: https://www.facebook.com/park.belasitsa/