bg en

Българска фондация Биоразнообразие участва на фестивала на кестена

Фестивал на кестена
29.10.2014
Българска фондация Биоразнообразие участва със свой щанд на третото издание на фестивала на кестена в с.Коларово, община Петрич на 25 октомври 2014 г.
Гостите на празника в чест на кестеновите гори на Беласица имаха възможност да се насладят на вкусни местни гозби, живописна фолклорна програма, както и да научат повече за живота в подгорските села.
Голям бе интересът към щанда на Българска фондация Биоразнообразие, на който предлагахме информационни материали за планината, Природен парк „Беласица“ и туристическите атракции в района. Много от любознателните посетители се сдобиха с туристически пътеводител и карта, издание на БФБ. Други предпочитаха фотоалбум със снимки от територията на природния парк или информационните брошури за тематичните туристически маршрути, разположени в подножието на планината.
За децата бяхме организирали специална работилница „Сръчко“, където заедно се забавлявахме, апликирахме, рисувахме и научихме много интересни факти за дивите обитатели на Природен парк „Беласица“.
Част от фестивала бе и пъстрата изложба „Невероятната Беласица“, която направи събитието още по-колоритно.