bg en

Българска фондация Биоразнообразие с отличие за развитието на Национален парк „Рила“

награда
09.02.2017
Българска фондация Биоразнообразие бе отличена с почетна грамота и статуетка по време на честването на 25-ата годишнина от обявяването на Национален парк „Рила”.

Празничното събитие под мотото „25 години Национален парк „Рила“ – 25 години предизвикателство за идните поколения“ се проведе на 24 февруари 2017 г. в сградата на община Благоевград. На празника присъстваха областни управители, кметове, представители на държавни, образователни, културни и научни институции, администрации на защитени територии, неправителствени организации, медии и партньори на Парка.

С 25 статуетки и почетни грамоти бяха наградени партньори и личности, които имат принос за развитието на Националния парк. Наградата на Българска фондация Биоразнообразие бе в категория „Неправителствени организации“ за активната работа още от създаването на парка, за опазване на дивите кози, обсъждането и прилагането на Плана за управление и т.н

Пожелаваме на колегите от Дирекция Национален Парк „Рила“ много ентусиазъм в работата за опазване на уникалното биоразнообразие на най-големия национален парк в България и нека Рила все така бъде мястото, което вдъхновява хиляди почитатели на дивата природа.