bg en

Българска фондация Биоразнообразие дари книги за природата на Югозападна България

Дарения на книги
28.05.2014
Българска фондация Биоразнообразие се включи в инициативата „Дарете книга, станете културен дарител” на община Благоевград и предостави книги за природата на Югозападна България – „На ръба на скалата – в дома на дивите кози“, „Беласица“ – туристически пътеводител, „Интересните растения на Беласица“ и „Биоразнообразието на Национален парк „Пирин“. Читателите ще имат възможност да научат любопитни факти за дивия свят, който ги заобикаля в рамките на лятна библиотека на открито пред зала „22 септември”, в центъра на Благоевград.
Какво прави различни емблематичните планини Пирин и Беласица? Какви тайни крият? Кои са растенията, които се срещат само в тези планини и никъде другаде в света? Кой е най-добрият алпинист сред животните? Защо е важно да опазим зеленото богатство на Пирин и Беласица? Сигурни сме, че ще откриете отговори на още много въпроси. Но най-вече се надяваме, че тези книги ще пробудят интерес към заобикалящия ни свят и ще направят читателите по-съпричастни към съдбите на редки и застрашени от изчезване видове.
След края на инициативата книгите, предоставени от Българска фондация Биоразнообразие ще бъдат дарени на институции и домовете за деца, лишени от родителски грижи.