bg en

Бургаска премиера на филмите "За Балкана и хората" - 12 април

Бургас
12.04.2016
На 12 април 2016 (вторник) от 18:30 в Зелената къща (Бургас, ул.Патриарх Евтимий №9) Ви очаква приятна среща с филмите За Балкана и хората и някои от участниците, заснети през 2015 в района на Централен и Западен Балкан в няколко Натура 2000 зони, малки ферми и семейни бизнеса с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.
 
Чрез историите ще разберете възможно ли е да се печели в Натура 2000 зони и да се помага на природата и как това се приема от обществото. Може ли да се пресметне колко струва запазената природа и възвръщането на редките български породи и как се раждат природозащитници. Ще извървим пътя на чистата и вкусна храна до трапезата ни.

Заповядайте на премиерата на четирите кратки филма За Балкана и хората:

• Опазване на местните породи 9:49 мин.
• Подкрепа за фермери и пчелари 9:13 мин.
• Природа и бизнес 12:26 мин.
• Да отгледаш природозащитник 11:00 мин.
 
Преди прожекцията ще има вкусна дегустация на продукти, произведени в района на Западен и Централен Балкан в места с висока консервационна стойност (млека, сирена, сладка, мед и др.), както и рекламни материали (тениски, торби, бъфове и др.).

Входът е свободен, а 2016 е година на Балкана и хората – включете се и вие!
 
Екип на филмите: сценарист: Оля Стоянова, оператор: Ивайло Дончев, режисьор: Симеон Цончев, редактор: Радостина Ценова, преводач: Александър Маринов-Санчо, продуцент: Симеон Цончев, Моно Колектив www.monoco.eu и Радостина Ценова, БФБ http://bbf.biodiversity.bg/, финансиране: Българо-швейцарска програма за сътрудничество
 
с участието на: Мая Попова, Никола Кулов, Димитър Иванов, Цвятко Начев, Теодор Пушкаров, Стоян Данаилов, Иван Георгиев, Мая Ангелова, Райна Ганчева, Александър Маринов-Санчо, Диана Павлова, Габриела Петрова, Петър Тодоров, Йорданка Динева, Александър Дунчев и др.