bg en

Борислав Сандов, ПП Зелените

Сандов
Борислав Сандов е дългогодишен активист в областта на климатичните промени, антиядреното движение, земеделието и храните. Той е сред основните организатори на големите протести срещу ГМО, шистовия газ, горите. Той активно и постоянно работи за опазването на Черноморието, българските паркове и планини, градове и села от опасни за хората и природата производства и практики като презастрояване, замърсяване, обгазяване, сеч и др. Участва и в международни кампании, както и в координационните съвети на Коалиция за климата – България, България – свободна от ГМО, България без цианиди, Fracking Free Bulgaria, Български антиядрени граждани, БелеНЕ! и др.
 
През 2014-2015 г. Борислав Сандов безспорно е най-активният и ефективен политик в защита на природата, не само сред ПП Зелените, но сред всички политици, присъстващи в българската публична и медийна среда като цяло. Борислав Сандов е номиниран заради своето отлично участие в студиото на Нова телевизия, където в словесен двубой с Владимир Каролев, безупречно защити всички почтени екоорганизации. В същото предаване Каролев беше разобличен за конфликта си на интереси в Банско.

Активността на Борислав Сандов включва позициите му по казусите за Национален парк „Пирин” и „Корал”, пожара в Чернобил, безобразията по Черноморието, заплахите от ТПТИ и др.  Борислав Сандов е и един от най-активните защитници на българската природа и на международно ниво, като участник в многобройни срещи и конференции, както и при индивидуални срещи с членове на Европейския парламент и други международни институции.

Повече информация:
Сандов към Каролев: Ще се видим в съда!
Борислав Сандов: Фалитът на Черноморието може да е здравословен, кожодерство гони туристите
Господин Близнашки, кой ви оказваше натиск за "Юлен"?
Борислав Сандов: Би трябвало всички плажове да са "еко"