bg en

Борбата за опазване на природата завладява и Сандански

1
19.06.2009
Шоуто ще покаже красотата на природата и смелостта на младите хора от Сандански, застанали зад идеята за нейното опазване. То е вдъхновено от магическата сила на предстоящия народен празник Еньов ден. В него се разказва за това как младите преди да поемат по дългия си земен път, трябва да спрат, да се огледат, за да запомнят природата такава, каквато я наследяват и окъпани в "живата вода" на добрите мисли да продължат напред, за да я завещаят после непокътната на децата си.
”Виждайки, как с всяка година пропиляваме шанса да запазим нашата неповторима жизнена среда, ние решихме да застанем срещу унищожаването, разрушаването и замърсяването й. “Запазете синята планета” е спектакъл, в който децата надигат своя глас в защита на природата и своето бъдеще”, споделя Марина Димова, ръководител на Фондацията.
Специални гости на спектакъла ще бъдат популярната оперна певица Биби Майкъл, момчетата от брейк състав „Денс-машин” от град Дупница, ученици от ЗПГ „Кл.Тимирязев” гр.Сандански ще подкрепят каузата с Мажоретен състав, Музикално-драматичен театър “Ромале”, а момичетата от „Нария Инри Магария” ще се включат в спектакъла с огнено шоу.
Парньорите от природозащитните организации, Българска фондация Биоразнообразие и Коалицията „За да остане природа в България” са подготвили за публиката и участниците в спектакъла много изненади, между които инфо късметчета и състезания, които ще дадат интересна и полезна информация за това как чрез ежедневните си действия можете да помогнете за защита на природата и за уникалното биоразнообразие на родината ни.
Допълнителни бележки:
Балетна формация “Жасмин” е създадена през 1999г. Във формацията се преподават различни танцови направления – класически балет, шоу-денс, хип-хоп, характерни танци и не на последно място мажоретно изкуство. За всичките 100 души, които тренират в Жасмин, фондацията не е просто танцова школа, но и семейство, в което няма невъзможни неща. Участвали са в повече от 50 танцови фестивали и конкурси в страната и чужбина, а поредното предизвикателство е да покажат чрез силата на изкуството отговорната си позиция за планетата Земя.

Коалиция „За да остане природа в България” е независима, непартийна коалиция от граждански групи и неправителствени организации, която се бори за опазване на природата в България чрез насърчаване на гражданското общество и спазване на законодателството. Коалицията защитава Земята и хората като обединява дейностите на членовете си, свързани с целите й, мобилизира граждански групи и експерти, провежда информационно-образователни кампании и лобира за създаването и прилагането на екологична политика. И всичко това, експертно етично и артистично:)
Нария Инри Магария /НИМ/ е група млади артисти, занимаващи се с танци с огън и експериментален пърформанс. Групата функционира на принципа на отворен артистичен проект. Традиционно представят шоу програми, изпълнявани от двама до осем човека. Работят по своите проекти с различни дизайнери, сценографи, музиканти, VJ-и и пърформъри от различни държави. За своето шоу използват инструменти като: огнени пръсти, въжета, вериги /пой/, къси и дълги стикове, двойни дълги стикове, кокили, специални костюми, маски, огнени инсталации и скулптури …Вече имат няколко годишен опит в сценичния пърформанс, както и множество клубни, комерсиални и фестивални изяви в страната и чужбина.
Участието на Коалицията „За да остане природа” и на Нариа Инри Магарая в спектакъла е подпомогнато от Фондация ЕкоОбщност и ФРМС посредством Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.
Вярваме, че заедно можем много, присъединете се към нас!