bg en

Биволъ за разследването по казуса „Калиакра - награда на публиката

Калиакра
Разследващата медия започна с първите си разкрития си по казуса „Калиакра“ много преди избухването на скандала с обявяването на защитената зона и скоростното й отменяне от Бойко Борисов, заради протести. Със своите многобройни разследвания Биволъ разкриват олигархичните интереси, които действат в областта и които всъщност пречат за изпълнението на решението на Европейския съд, който осъди България заради ветрогенераторите и голф-игрищата, построени в зоната. Статиите им изобличават интересите на олигарси, близки до управляващи и опозиция и др. За съжаление, към настоящия момент прокуратурата не е използвала доказателствата в материалите им, за да се самосезира и да разследва случая. Вместо това главният прокурор намери за по-целесъобразно да се осъмни в границите на Натура 2000 зоната.
 
За повече информация:
„Унищожената защитена зона над Калиакра е на офшорка, свързана с „червени голфаджии“
„Борисов обслужи Суджука с отмяна на защитата на Калиакра с отмяна защитата на Калиакра. Преди МОСВ, Биволъ и WWF направиха достъпна картата с имотите, попадащи в защитената зона "Калиакра"
„На Калиакра: Бостан по бостан - олигарх след олигарх. Цветелина Бориславова е в основата на санкциите срещу България за Калиакра“