bg en

Без Фестивал на Зелениката, но с редица други прояви

зеленика
15.04.2011
Но въпреки всички беди духът на странджанци е жив и в Природния парк непрекъснато се случват хубави събития и интересни неща.
На 14 май отваря врати вторият Информационно посетителски център на парка в село Граматиково с новата експозиция Редки и защитени растителни видове на територията Природен парк Странджа, финансирана по Оперативна програма Околна среда 2007-2013 г., Ос 3 „Опазване на биологичното разнообразие”. По същия проект започва изграждането на атрактивен туристически маршрут в района на село Младежко и иновативен за България разсадник за редки и застрашени растителни видове в м. Качул, землището на с. Граматиково.
Нашите срещи все пак ще се състоят:
Странджа ще гостува в София от 28 април до 1 май на фестивала Зелени дни. Очакваме всички приятели с автентични изпълнения на фолклорна група; с вкусни местни продукти - прочутите странджански манов мед и зелник; произведенията на местните занаятчии. Ще научите новите възможности за устойчив туризъм в Природния парк.
Странджа ще гостува и в Бургас на 28 - 29 април 2011 г. край Морското казино по време на Десетата юбилейна туристическа борса „Вашата ваканция”;
Ще се представим активно и по време на Първия бургаски зелен фестивал на 28 и 29 май в Морската градина
Екипът на Дирекцията ви кани на тези празници, където заедно да начертаем маршрутите и да съставим програмите за посещения в есенна и зимна Странджа.