bg en

БФБ участва в Дискусионния форум "Доброволчеството - хуманизъм в действие"

foruma
05.12.2017
По случай 5 декември, Международния ден на доброволеца, БЧК – Бургас организира серия от мероприятия в Културен център „Морско казино“,посветени на доброволчеството.

Представител на БФБ бе сред участниците в  дискусионния форум „Доброволчеството – хуманизъм в действие“ – част II, заедно с други активни организации от Бургас и страната. Опита си с доброволци или личния си опит като доброволци представиха читалище „Хамалогика“, Сдружение "Доза обич", Интеракт, Еко сдружение Агалина, Greenpeace, TimeHeroes, най-новия клуб Делта от НЕГ „Гьоте“, Танцова компания "Дюн", Френе - център за иновативно обучение, Oперация “Плюшено мече“ и др.

Какво те мотивира до отделиш от времето и усилията си за дадена кауза сподели един истински доброволец Добромир Манев, който се занимава с почистване на различни защитени територии, с опазване на делфини и дори поведе битка срещу изграждането на океанариум в Бургас.

Р.Ценова представи опита на БФБ чрез своята презентация „Доброволците, без които не можем“. За последните няколко години БФБ е била подпомогната от 375 доброволеца само в дейностите, свързани с Атанасовско езеро – без да включваме участниците в природозащитните бригади, които БДЗП организира в рамките на „Солта на живота“ (над 250 човека). Основните събития, в които ни помагат хора от различна възраст и с различни интереси са ежегодните Laguna clean джамбуре край Пътеката на саблеклюна, както и други акции за почистване, Карнавалът на биоразнообразието всеки май месец, Фестивалът на солта и Полумаратона Атанасовско езеро. Но може би най-важното събитие, което би било невъзможно да се случи без доброволци бе обслужването на изложбата „Симбиотично“. Сглобяването, разглобяването, представянето пред публика, рекламиране и фотографиране в 13 различни места из цялата страна нямаше как да стане без помощта на младите хора от В.Търново, Благоевград, София, Пловдив и т.н.
 
 
Доброволците, без които не можем 8.28 MB () Свали