bg en

БФБ спечели награда в конкурса #ВМузеяСме

ВМузеяСме
14.06.2018
За трета поредна година Фондация „Америка за България“ поощрява добрите практики на музеите, галериите и културните организации да се превръщат в гостоприемно място за деца, ученици и семейства, и да се отворят все повече към по-широка аудитория. Получени са 47 проекта в трите категории: „Най-добра работа с деца“, „Най-добра работа със семейства“ и „Най-добро партньорство“. Във всяка от категориите голямата награда е в размер на 5,000 лв.

Ето ги и победителите:

Областният управител на Разградска област, г-н Гюнай Хюсмен, връчи наградата в категория „Най-добра работа с деца“ на Регионална библиотека "Христо Ботев" град Враца, където традицията среща модерното мислене.

Кметът на града, г-н Валентин Василев връчи наградата в категория за „Най-добра работа със семейства“ на Национална Художествена Галерия за проект „Вълшебното одеяло”.

Българска фондация Биоразнообразие и Черноморски солници АД - Бургас получиха наградата за „Най-добро партньорство“ за този свой съвместен проект. Връчи я г-жа Галена Радославова, директор на археологически резерват „Абритус“.

Фондация „Америка за България“ даде две поощрителни награда в размер на 1,000 лв. на Къща Музей „Иван Вазов“- гр. Сопот Етнографски Център- Сопот за програмата „Майсторчетата“, в която майсторите от сдружение "Сопотски Еснафъ" безвъзмездно обучават децата в своите занаяти и на Исторически Музей – Бяла Черква Canko Cerkovski за „Лято в музея“, през която са преминали над 120 деца. Поощрителна награда - обучение за работа с деца от детския научен център Muzeiko получи Зоопарк София за своите програми Лятно Зооучилище, Зооклуб „Ной“ и образователни дейности за групи ученици в Зоопарка.

Честито на победителите!