bg en

БФБ се състезава с още 9 организации за „Най-добър бизнес план на НПО' 2020"

симБиотично
12.02.2020
Вече 9 години по това време на годината БЦНП провежда конкурсът „Най-добър бизнес план на НПО“, част от програмата „Предприемачество за нестопански организации“ 2019/2020.

Тази година финалистите са 10 – неправителствени организации и читалища. С предприемаческите си идеи те ще създават продукти и услуги, които да подкрепят по много конкретен и полезен начин хората и средата, с които работят – деца с увреждания, възрастни хора, бежанци и мигранти, природни ресурси.

В рамките на първия етап на програмата организациите преминаха през няколко обучения и срещи с експерти от бизнеса за подобряване на бизнес плановете и уменията за презентирането им. А на 21 февруари бизнес идеите с кауза ще бъдат представени пред авторитетно жури, което се състои от представители на социално отговорни компании - партньори в програмата и бизнес лидери.  

БФБ за втори път участва в Програмата (след Природа в кутия), като този път представя забележителното пространство "симБиотично", разположено на брега на Атанасовско езеро и Черно море. Колегите от Бургас участваха в обученията и разработиха бизнес план за развитие на пространството, който ще защитят пред журито след броени дни. Надеждата на целия екип е, че идеята ни ще бъде оценена и БФБ ще бъде един от 3-те носители на наградата.

Най-добрите отличени организации и предприемачески идеи, освен финансова подкрепа за реализирането им, ще продължат с участие в „Lab4e – менторска програма за успешен старт“. Това е третият етап на програмата, по време на който организациите получават и допълнителна подкрепа от бизнес експерти и предприемачи и стартират бизнес идеите си.

Кои са другите участници вижте в представянето на БЦНП: 

http://bcnl.org/news/koi-sa-10-te-organizatsii-i-10-te-biznes-idei-s-kauza-koito-sche-se-sastezavat-v-konkursa-nay-dobar-biznes-plan-na-npo-2020.html

Награждаването на победителите ще бъде на 22 февруари от 16.00 часа в Мол Серика, където по същото време ще се провежда базарът "Малкото е много", в който БФБ също участва с романтична Природа в кутия и вълщебни ръчно правени мартеници.