bg en

БФБ отново е част от Програмата „Предприемачество за нестопански организации“

обучение
10.10.2019
БФБ отново е част от Програмата „Предприемачество за нестопански организации“, организирана от Български център за нестопанско право (БЦНП) с подкрепата на Фондация Америка за България и в партньорство с TELUS International Europe, УниКредит Булбанк и Аксенчър България.

В деветото издание на Програмата БФБ участва със своя бургаски екип и идеята „симБиотично – пространство за хората и езерото“. Избрани за участие са 11 организации, чийто идеи най-ясно демонстрират връзката между мисията на организацията и предложената идея за развиване на стопанска дейност. 

 Програмата е едногодишна и включва няколко етапа: 
 1. Експертна подкрепа за подобряване на бизнес план и на умения за публичното му представяне;
 2. Участие в конкурс „Най-добър бизнес план на НПО“, в който отличените бизнес идеи ще си разпределят награден фонд.
 3. Лаб4е – менторска програма за успешен старт, в която победителите в конкурса ще получат последваща експертна подкрепа от представители на бизнеса за развиване на стопанската си дейност.
 
Всички организации избрани за участие ще имат ангажимент след преминаване на обученията да развият концепция за собствена стопанска дейност, с която да участват в конкурса. Отличените организации следва да използват получената финансова подкрепа целево за развитие на планираната стопанската дейност.
 
На първата обучителна среща на 3-4 октомври в София участниците представиха идеите си и се запознаха. Организаторите от БЦНП бяха осигурили интересни презентации на тема Бранд билдинг на бизнес с кауза, Експертите от опит споделят (ценните уроци на финалистите от миналото издание на Програмата), Обучение по финансови прогнози и Анализ и оценяване на бизнес планове. 

С нетърпение очакваме следващите етапи на Програмата и се надяваме да сме сред избраните както преди две години, когато нашата идея за Природа в кутия бе високо оценена.