bg en

БФБ на Дните на Пирин

12.07.2010
Общините Симитли, Кресна, Струмяни и Сандански представяха местни продукти и сувенири, а също и възможностите за туризъм в района на Пирин. Гостите имаха възможност да вкусят традиционни вкусотии и да се насладят на автентични фолклорни изпълнения.
За най-малките бяха организирани тематични разходки с водачи от Дирекцията на Национален парк „Пирин” - “Познай дървото…”, “Пиринските дъхави билки”, “Кой живее тук?!”, както и занимания на открито “Аз рисувам с цветовете на природата”. За децата имаше прожекции на природонаучни филми в хижа Лагера и въжен тролей.

Кулминацията на програмата беше представлението на Багатур – прабългарска школа за оцеляване – път за духовна и телесна пробуда. Гостите затаиха дъх пред завладяващата демонстрация, а по-късно желаещите опитаха да стрелят с лък.
Макар, че все още Дните на Пирин не успяват да стигнат до широк кръг туристи, те се превърнаха в традиция, която обединява общините около Национален парк „Пирин” и Дирекцията на Парка в усилията им да подпомогнат развитието на устойчив туризъм в Пирин.

Дните на Пирин продължават с разнообразна програма на 17 юли в местността Пикника над Банско.