bg en

БФБ бе отличена в конкурса „Добрият пример 2017” за корпоративна социална отговорност на запад от София

награждаването
07.12.2017
БФБ получи отличието в категория „Партньорство с местните институции във връзка с реализация на значими проекти за местната общност“ за реализиране на проекти, свързани с опазване на биоразнообразието на териториите на няколко от общините на запад от София - изготвяне на рекламни и информационни материали за природните им богатства и спонсориране разработването на дипломна работа за растенията на Чèпън планина.

Наградите бяха връчени в още пет категории за корпоративна социална отговорност за компании и неправителствени организации в рамките на „Добрият пример на запад от София”. Това стана по време на специална церемония, част от наситената програма на второто издание на събитието, което EspressoNews организира с цел да фокусира общественото внимание и да покаже добрите практики и позитивните новини в шестте общини на запад от София - Божурище, Годеч, Драгоман, Костинброд, Своге и Сливница. Церемонията се проведе на 27.11.2017 г. в шоурума на Ситроен България в Божурище, който за втора поредна година е домакин на ключовото събитие за региона.

Шестте конкурсни категории бяха:
  • „Социална кампания, свързана с подкрепа на местната общност”,
  • „Партньорство с местните институции при реализацията на значими проекти за местната общност”,
  • „Благотворителност, свързана с подпомагане на инициативи в региона”, 
  • „Квалификационни програми, обучения, стипендии – инвестиция в образование”,
  • „Развитие на обществени пространства и градска среда”,
  • „Инвестиции в спорт, младежка и детска активност”.
Жури от изтъкнати общественици и професионалисти определи носителите на почетния знак „Добрият пример“ 2017 - Ева Майдел – евродепутат от групата на Европейската народна партия, Десислава Василева – управляващ директор на Idea Advertising & PR, Боян Петров – зоолог, еколог, спелеолог и алпинист, Максим Майдер – редакционен директор на сп. „Мениджър“, Надя Маринова – главен редактор на b2b Media, Стамен Янев – изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции и др.

Наградата на БФБ бе получена лично от Росен Василев, който години наред работи активно в района, както за популяризиране на природните му дадености, така и за създаване на нови възможности за развитие и еко туризъм.

Победителите в категориите получиха статуетки, изработени от възпитаниците на ПГ “Велизар Пеев”, специално за събитието, рисунки от децата, с които работи НПО „Дива земя”, шоколадови подаръци от „Милмекс” ООД и книги от издателство „Изток-Запад”.