bg en

Айде СИПИ.еу - или как да намалим използването на съдове за еднократна употреба?

Айде СИПИ.еу
23.06.2014
Тази седмица ще ви представим една идея на нашите приятели от Младежки клуб по пешеходен и вело туризъм, за това как да спрем използването на пластмасови изделия за еднократна употреба или иначе казано – СИПИ еу.
Знаете че, всеки ден се изхвърля огромно количество пластмаса, тъй като повечето работещи хора си купуват кафето и обяда в съдове, които им дават в магазина, а не си носят от вкъщи термочаши, канчета, кутии. Освен, че това е много вредно за природата, е и много неудобно - все нещо се чупи, все някой се опарва, като си купува чай. Чашките се разливат, супите и манджите потичат в торбичката. Как може да опазваме природата и да намалим екологичния си отпечатък ще разберем от тях. 25.06 (сряда), от 18:30 ч., в зала 163, в Биологически факултет на Софийски Университет „Св. Климент Охридски“
Тема: Айде СИПИ.еу - или как да намалим използването на съдове за еднократна употреба?

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/651209144956510/

Курсът се осъществява чрез Проект „Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони” финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.