bg en

Антон Хекимян, BTV

Антон Хекимян
Антон Хекимян е репортер на предаването „Тази сутрин“ по bTV. Роден е на 22 май 1984 г. в Стара Загора. След завършване на средното си образование започва да следва журналистика. Започва работа в bTV още докато учи в Софийския университет. Антон Хекимян е активен участник в кампанията на BTV „Да изчистим България за един ден“, в кампания за подпомагане на пострадалите от наводненията и др. Като водещ в предаването „Тази сутрин“ той активно дава трибуна за обсъждане на наболели теми, свързани с природозащитата, опазването на древните породи, фермерството и др.
 
През февруари 2016 Антон Хекимян си позволи да осъди невъздържаното поведение на Филип Цанов по време на кръгла маса за развитието на планинския туризъм, коментирайки видео от събитието, на което Филип Цанов сваля със сила каската на природозащитник, излязъл да протестира в защита на Пирин, Витоша и Рила.
 
Вие влизате в ролята на злодеите, в случая, които спират хората, които искат да протестират. Така изглежда. Въпросът е дали вие е трябвало да реагирате по този начинтова не ми изглежда като сериозно дискутиране при положение, че се държите по подобен начин. На вас не ви отива на възрастта“ – коментира Антон Хекимян, с което предизвика гнева на Филип Цанов. Лидерът на „Природа за хората и регионите“ обижда водещият на предаването „Тази сутрин“ и с думите „отказвам да водя този профански разговор“, гневно напуска студиото на телевизията.
 
Повече информация:
Проявата на еколозите вчера: Цирк или протест
Двамата братя и златното руно