bg en

53 кампании ще се борят за наградите от конкурса „Участие за природа”

Конкурс
12.05.2015
Предстои да изберем кой ще спечели нашите награди. Конкуренцията е огромна и изборът ни няма да е лесен. Представители на БФБ, За Земята, Блулинк, Коалиция "За да остане природа", ФПББ и Одисеян-Ин ще разгледат всички предложения и ще ги оценят по следните критерии:  капацитет на кандидатстващата организация; постижимост на описаните дейности и резултатите от тях; обществена значимост на проблема; оригиналност на проекта и предлаганите действия; дали кампанията ангажира институции или друга голяма група от хора.
 
И въпреки, че наградите са само три, ще се опитаме да дадем шанс на всички организатори на кампании да намерят съмишленици като ги популяризираме пред любителите на природата и медиите. За целта освен победителите на журито, очаквайте скоро и публично гласуване за награда на публиката. Всеки ще може да гласува за своята любима кампания, а екипът на спечелилата идея ще получи експертна помощ и обучение от нас. Предвидили сме и награда за един от гласувалите от магазини за специализирана планинска екипировка „Стената”.
 
Очаквайте награждаването ни, когато ще станат ясни победителите от конкурса. Церемонията ще се проведе на 23 май от 12,30 на Фестивала „Зелени дни”.
 
Благодарим на всички участници за идеите и отдадеността им в защита на природата. Конкурсът за гражданска активност се организира по проект „Участие за природа”, който се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. Проектът се изпълнява от Българска фондация Биоразнообразие в партньорство с Екологично сдружение „За Земята“ и мрежа за гражданско действие „Блулинк“.
 
Магазини за специализирана планинска екипировка „Стената” и фондация „Помощ за благотворителността в България” осигуряват част от наградния фонд в конкурса.

Медийни партньори: Биволъ, Кафене.бг, сп. 360, U-report