bg en

2012 - ГОДИНА на ПЕПЕРУДИТЕ

2012 - ГОДИНА на ПЕПЕРУДИТЕ
05.01.2012

Приятели, поддръжници и колеги, календарът на Българска Фондация Биоразнообразие за новата 2012 вече е готов и е по-красив от всякога!

Съвместно с нашите партньори от Националния природонаучен музей, София решихме да посветим 2012 година на пеперудите и да ви разкажем невероятни истории за тях! Подбрахме интересни видове като Гълъбовата опашка, колибри или Глоговата торбогнездница, които ще преобърнат традиционните ви представи за тези чудни създания. Включихме и видове, които се нуждаят от нашата защита, за да оцелеят като Аполоновата пеперуда – единственият вид от България, вписан в Конвенцията по международна търговия със застрашените видове CITES), изящни екземпляри като Синевката на Фривалдски, Малинова пеперудка и много др.

Ако обичате природата, загрижени сте за пеперудите и искате да подкрепите дейности за популяризирането им - купете за вас или за подарък нашият красив календар от 14 страници само за 2 лв.

Можете да го намерите в офисите на БФБ в София, Бургас и Благоевград, както и от Националния природонаучен музей, София. Тези от вас, които предпочитат да го получат  по пощата, могат да го поръчат на тел. 02/9316183, 056/98 79 59 или на strandja@biodiversity.bg; belasitsa@biodiversity.bg  

Весела Коледа и Щастлива и успешна Нова Година!