bg en

"Поляна от кръпки" в Костинброд

поляна
01.12.2013
От края на ноември изложбата на БФБ "Поляна от кръпки" е разположена сред книгите на детския отдел в народно читалище "Иван Вазов" - Костинброд. Над триста изображения върху плат на красиви, ценни и защитени цветя от българската природа бяха създадени в продължение на година чрез рисуване, бродерии, апликации, плъсти и други техники. Включиха се деца и възрастни от Бургас, Смолян, Аксаково, Габарево, Драгоман и много други. Своите произведения ни изпратиха също 6-годишната Ани от София, нарисувала казанлъшка роза, и 87-годишната Димитра Матеева от с. Българево, избродирала жълтото асфоделине на Калиакра.
Изложбата беше показана за пръв път в Смолян, по време на Фестивала на дивите цветя, и ще продължи да пътува из България. Сега в нея са показани и "кръпки" от Хърватска, Словения и Румъния, а част от българските творби гостуват в тези страни.
Повече информация за инициативата на Плантлайф Интернешънъл ще намерите на сайта http://wildflowereurope.org/bg , където можете да разгледате и всички получени досега цветя от "поляната от кръпки".