bg en

"Храна за Земята” - възможното градско компостиране

re
12.12.2016
Днес земята е замърсена, подложена на агресивна експлоатация, ограбване. Тя боледува. Да компостираш е малък жест на грижа и благодарност - към природата, която ни храни и от която сме част. Възможно ли е това в София? Отговорът е “ДА”. Как и от къде тръгна инициативата за квартално компостиране? Как всеки може да участва?

Заповядайте да поговорим за компостирането, да развенчаем митовете за него и да се вдъхновите посред зима! 14.12. (сряда), от 18:30 ч., в зала 163, в Биологическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Лектори:
Ирена Събева – психолог и компост активист. От 2013 г. развива инициативата за квартално компостиране „Храна за Земята“ в София. Обича грижата за душата и земята.
Данита Заричинова – част от екип „Нулеви отпадъци“ в Екологично сдружение За Земята, магистър „Опазване на околната среда и устойчиво развитие“. В За Земята работи по кампании за по-умно управление на органичните отпадъци – от разделното им събиране в домакинството до връщането им обратно в почвата.
 
Курсът се подпомага чрез Проект „За Балкана и хората” финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.