bg en

„Херпетологични изследвания у нас: минало, настояще и бъдеще“ - лекция в БФ

херпетология
09.11.2016
Мина много време от последната ни среща – време, което използвахме да разгорим отново вдъхновението и заряда, които ни карат да продължаваме да даваме своя принос в опазването на природата в нейната пълнота и разнообразие. Събрали топлината на лятото, се връщаме отново в залата за да показваме случващото се около нас с надеждата да вдъхновим вас и така изследователството и любопитството никога да не угаснат!

Започваме нашият курс с една много специална лекция- специална не само заради информацията която носи, но най-вече заради вдъхновението, което струи от нея. Ще ви разкажем за труда на експерти- херпетолози, част от които вече не са сред нас, но чийто труд продължава да вдъхновява техните ученици. Ще разберем защо и как се зараждат и развиват херпетологичните изследвания у нас в исторически план – от Освобождението до днес. Защо е важно да знаем повече за тези магнетични същества? Какво е тяхното актуално състояние и защо е необходимо да ги опазваме. Кои са основоположниците на херпетологичната наука в България, големите имена на XIX и XX век и техния принос в изучаването и опазването на тази група.

Темата: „Херпетологични изследвания у нас: минало, настояще и бъдеще.“

Лектори: д-р Мирослав Славчев и Емилия Вачева, докторант в НПМ-БАН
Къде и кога: 16. 11 (сряда), от 18:30 ч., в зала 163 в Биологическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“
 
Курсът се подпомага чрез Проект „За Балкана и хората” финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.