bg en

Започна записването за работилница за учители на деца и младежи над 12 г.

работилници
09.11.2022
Българска фондация „Биоразнообразие“ организира работилници за преподаватели на тема „Промените в климата, глобалните екологични кризи и формалното образование“. Работилниците са еднодневни и ще се проведат на 3 или 4 декември 2022 г. в София, като преподавателите могат да изберат на коя от двете дати да се включат. Няма ограничение в броя учители от едно училище, но местата са ограничени. Необходима е регистрация в срок най-късно до 18.11.2022 на този линк ( тук ) . Образователните ресурси, които ще представим, са подходящи за учителите на ученици на възраст от 12 години нагоре
Участието е напълно безплатно.

По време на работилниците ще представим пакет от образователни материали, които са изработени в помощ на учители и педагози, които желаят да запознаят своите ученици  със съвременните екологични предизвикателства. Те се основават на интерактивни упражнения с фокус върху активиране на младежи на различна възраст и техните семейства като ги провокират да променят  своя живот към по-устойчив и екосъобразен.  Самите материали ще представим заедно  с нашите асоциирани партньори от Джуниър Ачийвмънт България, като след представянето ще се радваме на получим Вашето мнение за тяхната приложимост към Вашия предмет, педагогически подходи и философия. В последствие ще бъдат качени на специално създаден уебсайт и предоставени за свободно ползване. В допълнение, преподавателите ще получат информация и достъп до онлайн обучителен курс "За климата накратко/Climate Compact", анимирани видеа и информация за другите игрови инструменти и продукти в рамките на проект “Game On! Don’t let climate change end the game” („Game On! Не позволявайте на изменението на климата да сложи край на играта“). Всички материали са адаптирани и преведени на български език.

Ние силно вярваме в енергизираната, силна воля на по-младите поколения да настояват за спешна системна промяна, необходима за преодоляване на предизвикателствата, породени от изменението на климата. Ето защо търсим подкрепата на преподаватели, така че да запознаем колкото се може повече млади хора в България със сериозността на проблема с промените в климата и неговите многобройни взаимовръзки с други глобални екологични, социални и икономически предизвикателства.  Само заедно можем ги преодолеем.

Повече за проект “Game On! Don’t let climate change end the game” и продуктите в него: Работилниците са част от международен проект “Game On! Don’t let climate change end the game” („Game On! Не позволявайте на изменението на климата да сложи край на играта“). Той е инициатива на консорциум от 10 партньора от 8 страни от Централна и Източна Европа за активиране на младежите за реакция към екзистенциалната заплаха, която изменението на климата представлява за бъдещето на човечеството. Проектът стана възможен благодарение на съфинансирането на програма DEAR (Development Education Awareness Raising/Развитие на образованието и повишаване на осведомеността) на Европейската комисия.

Разработвайки различни продукти — от мобилно приложение, през игри за ориентиране и търсене на съкровища (геокешинг) и настолни игри до музейни изложби, театрални пиеси и еколагери сред дивата природа, ние се стремим да помогнем за повишаване на осведомеността относно проблемите и решенията на изменението на климата, както и да насърчим хората да изискват и правят промените, от които се нуждаем. 

Местата за всяка от двете работилници са ограничени до 20. Участието е безплатно. Възможно е покриване на пътни разноски и разходи за настаняване в София (при необходимост) след предоставяне на билети/фактура за гориво и/или за нощувка. Повече информация ще бъде изпратена след регистрация. 

За контакти и въпроси относно работилниците: Йорданка Динева, телефон 0896 79 89 02, ел. aдрес: jordanka.dineva@biodiversity.bg