bg en

SaveGREEN - ПОКАНА: Международни работни срещи за обмяна на опит

Транснационални семинари
21.03.2022

От името на консорциума SaveGREEN, имаме удоволствието да ви поканим да участвате в нашата поредица от транснационални работни срещи за обмен на опит, които ще се проведат между май и септември 2022 г.

В предстоящите семинари нашите партньори по проекта и съответните заинтересовани страни ще споделят опита, натрупан в техните пилотни територии през последните 21 месеца от изпълнението на проекта.

От петте срещи четири ще се проведат в избрани обекти в рамките на дейността на проекта: Австрия/Чехия, Унгария/Словакия, Румъния и България, като най-вече ще включват дискусии по междусекторните оперативни планове, създадени като пряк отговор на заплахите за екологичната свързаност, идентифицирани в пилотните територии.

Всеки от семинарите ще включва и посещение на конкретни обекти в съответната(ите) пилотн(и) територия(и). Петата среща беше планирана да се проведе в Ужгород, Украйна, но няма да се състои поради продължаващата хуманитарна криза в страната. Консорциумът SaveGREEN е сериозно загрижен за тежката ситуация. Ние сме заедно с членовете на нашия украински екип, всички засегнати и всички по света, които се надяват на мирно решение.

КАЛЕНДАР:
11-13 май: работна среща в Дупница, България (Пилотна територия: коридор Рила-Верила-Краище)
18-20 май: работна среща в Унгария и Словакия (Пилотна територия: трансгранична зона Novohrad-Nógrád)
31 май - 2 юни: работна среща в Хайнбург, Австрия и Валашске Клобуки, Чехия (Пилотни територии: Pöttsching/Алпийски карпатски коридор (AT), Beskydy-Kysuce (CZ))
23 септември: работна среща в Клуж Напака, Румъния като част от конференцията IENE 2022 (Пилотна територия: Арад-Дева в долината на Муреш)

Уведомете ни дали проявявате интерес и ние ще ви изпратим програмите на събитията. Участие в дейностите на закрито ще бъде възможно и по виртуален начин.

Ако трябва да пътувате на дълги разстояния, за да присъствате, се препоръчва да пристигнете ден по-рано. Очакваме с нетърпение продължително и ползотворно сътрудничество.

Поздрави, екипът на SaveGREEN