bg en

Как дарява бизнесът в България?

среща
16.11.2022
БФБ се включи днес в среща за представяне на резултатите от проучване на Български дарителски форум за дарителските практики на бизнеса в България
Какъв е профилът на типичния корпоративен дарител? Как се избират сферите и каузите за подкрепа? Как се измерва ефективността от дарителските инвестиции? Това са част от въпросите, които обсъдиха участниците. 

Гости на дискусията бяха Геновева Петрова от Алфа рисърч, Екатерина Анчева от Уникредит Булбанк, Захарина Вецева от Telus International Bulgaria, Ива Mihowa - Митровска от Coca cola и Мирослава Георгиева от Фантастико. 


Годишният анализ на Български дарителски форум (БДФ) показва, че сумата, дарена от частни дарители през 2021 г., е 96 616 384 лева. В сравнение с 2020 г. се наблюдава намаление от 18% в общия обем дарени средства или с 20,7 млн. лева по-малко. Обичайно след година на силна дарителска активност, в която има сериозна природна или хуманитарна криза (каквато беше 2020, белязана от COVID), идва спад на дарителската енергия и 2021 г. илюстрира именно това. Дарителите продължиха да подкрепят каузи, свързани с преодоляване на негативните и дълготрайни последствия от пандемията в различни обществени сфери.

Оттук може да изтеглите доклада на БДФ. 
Дарителство в България 2021 1.01 MB (pdf) Свали