bg en

Идва Денят на Земята!

Земята
20.04.2024
Наближава един от най-любимите ни празници! 22 април - Денят на Земята! ???? И за да го отбележим подобаващо, ние от БФБ сме ви подготвили пъстра събитийна програма!
Започваме още на 21 април (неделя) в София, когато от 10 ч. ще монтираме хотела за пчели, който построихме по време на Природа фест заедно с доброволци на всякаква възраст и под вещия поглед на Alexander Marinov и Алек Йовчев. Ако времето позволява, с помощта на доброволци ще го поставим на избрано дърво близо до Топлоцентрала в кучешкия парк.

По същото време, но в Бургас може да се присъедините и към нашата Акция за Пътеката на саблеклюна. За да освежим любимото ни място за разходки и наблюдение на птици около Атанасовско езеро.

Заповядайте на 21 април 2024 г. (неделя) от 10:00 до13:00 часа на Укритието за наблюдение на птици, където ще подготвим Пътеката на саблеклюна за предстоящия сезон, когато стотици жители и гости на Бургас, ученици и преподаватели ще дойдат тук, за да са по-близо до природата, да наблюдават птици или да си почиват. Предвиждаме приятна, но и сериозна работа: ще изчистим района, ще косим тревата, ще изрежем и отстраним счупени клони, ще садим дръвчета. Ще монтираме една табела и ще подновим захабените такива. За любителите на четките сме предвидили и малко лакиране.“ – кани организаторката от БФБ – Диана Павлова.

Акцията е част от инициативата „Бургас на три езера“, която включва серия от подобни събития за гражданите на Бургас - нощни разходки, вело-турове, експерименти с гларуси и какво ли не още. За да сте в течение с пилотните проекти в България и останалите места в проекта, посетете официалния уебсайт на EmpowerUs и ги последвайте в X (бившия Twitter) и LinkedIn.

А вечерта от 18:30 ч. ще се насладим на прекрасен пролетен концерт, посветен на Пътеката на саблеклюна, организиран от Interact Club Burgas в Клуб "Модерен театър", гр. Бургас. Вижте повече информация тук: https://www.facebook.com/photo?fbid=777664544457448&set=a.526454739578431

Събитията ни продължават и на самия празничен ден - 22 април във Велико Търново и София.

Във Велико Търново организираме обучителен излет за учениците от ПМГ "Васил Друмев" по идея на бивши ученици в гимназията - настоящи студенти в Биологически факултет на СУ.
А кулминацията на събитията ни, посветени на Деня на Земята ще бъде от 17:30 в София, където ще се проведе HERE WE SWAP AGAIN - Пролетна миграция на дрехи - едно съвместно събитие между БФБ, TexCycle и За Земята

Елате заедно да отпразнуваме нашата любов към Земята и да й засвидетелстваме нашата готовност да я пазим и защитаваме!